Nybegynner på mønsterstrikk

07.02.2023

Er du nybegynner på å strikke mønster med 2 farger? Eller er du i utgangspunktet ikke så glad i å strikke mønster med flere farger? Selv om jeg ikke er så erfaren på mønsterstrikk så har jeg samlet et par tips som gjør det litt mer overkommelig for meg i hvert fall. Håper dette kan hjelpe deg også. Disse tipsene ble notert da jeg strikket Bymarkavotter, så altså med to farger, men fungerer nok for flere farger og ulike prosjekter. 

6 tips til å strikke med 2 farger samtidig

  • Innstill deg på at det tar litt lengre tid enn når du strikker med én farge. Ja, hvilken innstilling du har til det har mye å si. Det hjelper å være i rett modus når du setter i gang. 
  • Hold i én tråd om gangen. Hold kun i den som du strikker med. Det er lettere å holde samme strikkefasthet om du kun fokuserer på én tråd om gangen. 
  • Strekk ut maskene på høyre pinne med jevne mellomrom. Hvis de "hoper seg opp" på høyrepinnen så kan det hende at tråden på baksiden blir for stram.
  • Sjekk trådsprangene (der tråden ligger bak en eller flere masker) på baksiden med jevne mellomrom. Anbefaler å ta en titt bak flere ganger hver omgang, så kan du løsne eller stramme tråden hvis det er behov for det underveis.
  • Prøv på plagget underveis for å se hvordan maskene legger seg. Hvis noen masker nesten forsvinner (i høyden), så kan det være for stramt. Hvis noen masker blir veldig lange (i høyden), så kan det være for løst. Små ulikheter er greit, for det vil jevne seg ut i bruk og vask. 
  • Ikke bry deg med at "andre" strikker med 4 tråder på fingeren samtidig eller strikker fortere. Vi har alle ulike utgangspunkt og forutsetninger i alt vi gjør. Fokuser på deg selv og hvordan du får det beste resultatet du kan få. 


Lykke til med strikkingen. Håper noen av tipsene var til hjelp. Send meg gjerne en melding på Instagram (@strikkemica) og fortell meg om det. 

❤ Monica